Soția medicului erou Cătălin Denciu, declarații cutremurătoare. Ce i-a spus medicul la câteva minute după tragedie?

 Soția medicului erou Cătălin Denciu, declarații cutremurătoare. Ce i-a spus medicul la câteva minute după tragedie?

Cătălin Denciu este medicul care a impresionat o țară întreagă prin devotamentul său.

A intrat în flăcări pentru a-i salva pe bolnavii pe care îi avea în grijă, chiar cu prețul vieții.

Cu toate că are o familie și știa că cei dragi îl așteptau se se întoarcă acasă, medicul Cătălin Denciu nu a mai ținut cont de nimic în momentul în care a izbucnit incendiul la secția ATI a

Spitalului Județean Piatra Neamț. A intrat în flăcări în încercarea de a-și salva colegii și pacienții, costumul de protecție pe care îl purta s-a aprins imediat, iar el a suferit răni grave.

Ce i-a spus medicul Cătălin Denciu soției lui după incendiu?

În primele momente după incendiu, medicul Cătălin Denciu a reușit să ia legătura cu soția lui, tot medic de profesie.

Aceasta a dezvăluit că medicul erou era încrezător că lucrurile vor evolua bine în cazul lui, însă era marcat de tot ceea ce a văzut în secția ATI.

„După tragedie am reușit să vorbesc un pic cu el, printre investigațiile care i se făceau. Și ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în ambulanță. Și era încrezător că va fi bine.

Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. Atât, el spunea: eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ceea ce se întâmplase și ce văzuse acolo.

Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse. Soțul meu a lucrat timp de un an de zile la spitalul Saint-Luc, în Bruxelles, la anestezie.

Și eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie, să ajut români, nu să mă duc în altă parte. Și din cauza asta a rămas în țară cu mine.”, a spus soția lui Cătălin Denciu, potrivit digi24.ro .

incendiu spital piatra neamț
Incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț

Integral pe KanalD.ro