Ultima oră! Carantină în 5 orașe mari din România! De când intră în vigoare măsura?

 Ultima oră! Carantină în 5 orașe mari din România! De când intră în vigoare măsura?

Situația pare să scape de sub control în anumite zone ale țării. Numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut foarte mult,

astfel că pentru a opri răspândirea virusului, autoritățile au decis carantinarea mai multor orașe.


In articol:


După Sibiu, acum, alte 5 orașe mari din țară urmează să intre în carantină, având în vedere că numărul celor care au fost depistați pozitiv cu COVID-19 a crescut alarmant în ultimele zile.

Cele 5 orașe din România care intră în carantină

Președintele Klaus Iohannis, dar și premierul Ludovic Orban au menționat în repetate rânduri că nu se impune, în momentul de față, o carantină totală la nivelul întregii țări.

Acesta este motivul pentru care s-a luat decizia ca în carantină să intre doar zonele unde numărul cazurilor noi de coronavirus este foarte mare.

Astfel, Comitetul pentru Situații de Urgență Alba a decis ca 5 orașe și o comună din Alba să intre în carantină începând de marți, 17 noiembrie 2020, potrivit libertatea.ro  .

Citeste si: Carantina totală, singura soluție pentru a preveni apariția cazurilor noi de coronavirus? Iată ce spun specialiștii: „Sărbători liniştite vom putea avea numai cu…”

Orașele care vor intra în carantină sunt Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud, dar și comuna Ciugud. Decizia a fost luată de autorități după ce rata de infectare cu noul coronavirus a

crescut în aceste zone, aceasta fiind cuprinsă între 6 și 10 la mia de locuitori. La nivelul județului Alba, rata de infectare a atins valoarea de 6,04 la mia de locuitori.

Integral pe KanalD.ro