Preţ carne porc Crăciun 2020: Veste proastă pentru români!

 Preţ carne porc Crăciun 2020: Veste proastă pentru români!

Preţ carne porc Crăciun 2020: Nu mai este mult până la Ignat şi mulţi români se întreabă câţi bani vor scoate din buzunar pentru porcul de Crăciun. Veştile nu sunt tocmai bune!

Vreţi să cumpăraţi carne de porc pentru Crăciun 2020? Iată ce preţuri veţi găsi în acest an, fie că luaţi carnea din magazine, ferme sau de la poarta oamenilor!

Companiile din industria cărnii de porc afirmă că în acest an românii vor sacrifica aproximativ un milion de porci, din cei aproape patru milioane de porci crescuţi anual în România.

În fermele comerciale, preţul a scăzut cu 28%, dar la poarta gospodarului preţul creşte.

Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru porcul de Crăciun

Anul acesta, pentru a cumpăra un porc de Crăciun, românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar decât anul trecut, dacă vor să facă pomana porcului ca atare, deoarece scăderea

producţiei de cereale a influenţat creşterea preţului hranei pentru animale, ce se reflectă în preţul final al cărnii de porc pentru Crăciun 2020.

„În fermele comerciale preţul a scăzut cu 28% faţă de anul trecut, pentru că acolo este un lanţ şi porcul mai trece prin două verigi până să ajungă carnea la consumator.

Dintr-o fermă comercială porcul în viu pleacă cu 5,5 lei/kg, dar la poarta gospodarului preţul este dublu şi trendul este de creştere.

Eficienţa economică dintr-o gospodărie e mai mică şi, în plus, anul acesta preţul cerealelor a crescut“, spune Ioan Ladoşi, preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), citat de zf.ro.

Integral pe stirilekanald.ro

Enable Notifications    OK No thanks