Klaus Iohannis: Vaccinarea anti-COVID este „o chestiune de securitate naţională”

 Klaus Iohannis: Vaccinarea anti-COVID este „o chestiune de securitate naţională”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Palatul Cotroceni, că vaccinarea anti-COVID-19 este „o chestiune de securitate naţională”.

De aceea, şeful statului a anunţat că a convocat pentru luni la Cotroceni o şedinţă cu ministrul Apărării, ministrul de Interne și cu ministrul Sănătății pentru a discuta despre vaccinarea împotriva Covid-19.

Vaccinarea anti-COVID este o chestiune de securitate naţională, a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

„Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat – moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că,

în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate

este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare,

acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate.

Însă – spun optimism moderat – lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri.

Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației”, a spus şeful statului.

Sursa: RomâniaTV.net

Enable Notifications    OK No thanks