ANPC, avertizează! Iată ce produse trebuie să evitați să cumpărați

 ANPC, avertizează! Iată ce produse trebuie să evitați să cumpărați

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a venit cu o avertizare pentru toți românii, cu privire la modelele de măști

provenite din China. ANPC informează că alerta a fost preluată și de sistemul european RAPEX.

Anunțul autorităților

Au fost emise noi alerte privind măștile de protecție neconforme. ANPC informează că 4 notificări ale României privind astfel de măști au fost preluate de către Sistemul de alertă rapidă pentru produse alimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

“Sub coordonarea Ministerului Economiei, în toată această perioadă, ANPC a supravegheat permanent piața de produse speciale de protecție, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârșit.

ANPC îi avertizează, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ‘produse interzise comercializării’”, potrivit unui comunicat al ANPC.

Ce spune președintele ANPC

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Eduardt Cozminsch, a făcut o declarație în acest sens, cu privire la alertele emise.

Integral pe bzi.ro

Enable Notifications    OK No thanks