Locuri la ATI: Orban anunţă investiţii de 50 de milioane de euro

 Locuri la ATI: Orban anunţă investiţii de 50 de milioane de euro

Ministerul Sănătăţii împreună cu DSU va prezenta un raport legat de ATI. „Am alocat 50 milioane euro pentru a finanţa investiţii în modernizare, reparare capitală, înlocuire a instalaţiilor care nu sunt conforme”, spune Orban.

Locuri la ATI, insuficiente din cauza numărului mare de cazuri noi grave.  Premierul Ludovic Orban a afirmat, întrebat despre controalele făcute la secţiile de terapie intensivă din spitale începute în urmă cu aproape două săptămâni,

că Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă vor prezenta un raport atunci când vor fi finalizate controalele. Şeful Executivul a amintit că Guvernul a alocat 50 milioane euro pentru finanţarea unor investiţii în modernizarea şi înlocuirea instalaţiilor care nu sunt conforme în unităţile spitaliceşti.

„În momentul în care va fi finalizată evaluarea secţiilor ATI, Ministerul Sănătăţii împreună cu Departamentul de Situaţii de Urgenţă va prezenta un raport. Ceea ce am făcut la nivel guvernamental, deja am decis alocarea unei sume de 50 milioane euro pentru a finanţa investiţii în modernizare, reparare capitală,

înlocuire a instalaţiilor care nu sunt conforme şi care nu oferă întreaga siguranţă necesară pentru buna funcţionare a secţiei”, a declarat Ludovic Orban, întrebat luni la Institutul Cantacuzino despre rezultatele controalelor la secţiile ATI.

Integral pe RomâniaTV.net