E oficial! Ce se întâmplă cu slujbele de Crăciun și de Anul Nou din acest an?

 E oficial! Ce se întâmplă cu slujbele de Crăciun și de Anul Nou din acest an?

Dacă de Paște credincioșii nu au putut merge la biserică, acum, autoritățile au luat decizia ca slujbele de Crăciun și de Anul Nou să fie oficiate în biserici, în prezența credincioșilor.

În urma unei ședințe la care a participat și secretarul de stat Raed Arafat, reprezentanții bisericii, ai Ministerului Sănătății și ai

Ministerului de Interne au elaborat un ghid de reguli privind desfășurarea slujbelor de Crăciun și de Anul Nou care vor avea loc în acest an.

Ce reguli trebuie să respecte credincioșii care vor să meargă la biserică de Crăciun și de Anul Nou?

În perioada sărbătorilor de iarnă, mai exact de Crăciun și de Anul Nou, credincioșilor li se va permite să participe la slujbele oficiate în interiorul bisericilor.

Deși recomandarea Comisiei Europene era ca aceste slujbe să fie transmise online, la televizor sau radio pentru a evita aglomerația și pentru a preveni răspândirea noului

coronavirus, autoritățile din România au hotărât că slujbele pot avea loc în biserici, dar cu condiția să fie respectate mai multe reguli, potrivit stirileprotv.ro .

Mai exact, credincioșii vor putea participa la slujbele de Crăciun şi de Anul Nou, dar vor fi obligați să respecte o distanță de 2 metri în interiorul bisericilor și de 1 metru și jumătate în exteriorul acestora.

Masca de protecție va fi în continuare obligatorie, oamenii fiind îndemnați să o poarte corect, astfel încât aceasta să acopere atât nasul, cât și gura. În interiorul bisericilor, obiectele vor fi dezinfectate, în special cele care sunt atinse de toți credincioșii.

Sursa: KanalD.ro