Starea de alertă, modificată de Guvern. Mai multă libertate de mișcare în ziua alegerilor

 Starea de alertă, modificată de Guvern. Mai multă libertate de mișcare în ziua alegerilor

Alegeri parlamentare 2020. Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, în debutul ședinței de guvern, că Executivul adoptă astăzi o modificare a Hotărârii de Guvern privind starea de alertă,

în baza propunerilor formulate de CNSU. Modificările sunt făcute pentru a le permite românilor o mai mare libertate de mișcare în ziua alegerilor, duminică 6 decembrie.

Alegeri parlamentare 2020. Ludovic Orban a anunțat vineri că românii vor circula liber pe 6 decembrie, în ziua Alegerilor parlamentare, până la ora 1,00 noaptea. ”Să le permitem întoarcerea acasă”, a explicat Orban.

Alegeri parlamentare 2020. Premierul României a precizat că nu vor fi sub restricţiile de circulaţie impuse între orele 23:00 şi 5:00 dimineaţa membrii BEC, observatorii, candidaţii, care au dreptul să asiste şi personalul tehnic şi cel auxiliar, potrivit Agerpres.

Alegeri Parlamentare 2020. Ce modificări au fost aduse stării de alertă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 56 care, printre altele, prevede propunerea ca „membrii birourilor electorale și alte persoane implicate în organizarea alegerilor parlamentare să circule fără restricții, în toate localitățile, în perioada 06.12.2020 ora 23.00 – 07.12.2020 ora 05.00”.

Sursa: StirileKanalD