Raed Arafat anunță că starea de alertă se prelungește. „Sfatul nostru este foarte ferm!”

 Raed Arafat anunță că starea de alertă se prelungește. „Sfatul nostru este foarte ferm!”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că din 14 decembrie,

Guvernul va prelungi starea de alertă. Șeful DSU a vorbit și despre limitările impuse de sărbătorile de iarnă.

Autoritățile au anunțat că un nou lockdonwn total la nivelul întregii țări nu este luat în calcul. Se analizează însă cum va decurge situația după încă o lună de stare de alertă, din 14 decembrie, până la 14 ianuarie 2021.

Pericolul este ca în ianuarie-februarie să ne avem o creștere agresivă a cazurilor

Acesta este avertismentul lui șefului DSU.„Dacă luăm media pe 7 zile, vedem că există o scădere și trebuie să vedem dacă va continua, iar asta depinde de noi”, a spus Raed Arafat, pentru digi24.ro.

Raed Arafat a mai comentat, pentru Digi24, și situațiile complet opuse în care în orașele carantinate au fost deopotrivă și scăderi radicale ale numărului de cazuri,

dar și creșteri ale acestora. Arafat zice că în al doilea caz, probabil oamenii folosesc declarații false pe proprie răspundere pentru a circula.

„Când vedem localitățile care au fost carantinate, toate au arătat, chiar dacă au avut carantina prelungită cu încă 7 zile sau la unele chiar cu 14 zile, că s-a reușit controlul situației. (…) La Timișoara, care n-a fost carantinată, au fost carantinate localitățile din jur și asta a avut un impact și asupra Timișoarei și s-a văzut că la Timișoara este o scădere. Sibiul, la fel. La Alba, a trebuit să prelugim” (..) „Atunci trebuie să vedem de ce: nu se aplică regulile? Nu se controlează carantinarea? Sau fiecare scrie o hârtie pe proprie răspundere în care zice că face ceva și merge de fapt și face altceva?”, a mai spus Arafat.

Citește și: Alegeri parlamentare 2020: Raed Arafat a anunțat că se va putea circula fără restricții până la ora 01.00

Raed Arafat a că nu se vor mai adopta măsuri la nivel național, ci vor fi luate pentru fiecare oraș sau județ în parte:

Integral pe huff.ro