Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie. Anunțul lui Klaus Iohannis

 Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie. Anunțul lui Klaus Iohannis

Chiar dacă pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat, în condițiile în care nu avem încă un vaccin capabil să îi pună capăt,

cu toții așteptăm sărbătorile de iarnă și sperăm să le putem petrece la fel ca în fiecare an, avându-i pe toți cei dragi alături.

Însă, acest scenariu nu va fi posibil, iar autorităile ne sfătuiește să dăm dovadă de înțelepciune și să punem pe primul plan siguranța persoanelor pe care le iubim.

Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie

Pandemia de coronavirus a schimbat complet modul în care ne vom petrece sărbătorile de iarnă. În multe orașe nu vor exista târguri de Crăciun, luminițe sau concerte în aer liber, așa cum se obișnuia să se organizeze în anii ce au trecut.

Autoritățiile îndeamnă populația să respecte regulile de distanțare socială chiar și în perioada sărbătorilor de iarnă. Sunt interzise chiar și petrecerile private sau adunarea mai multor persoane într-un singur loc.

Majoritatea orașelor mari, Sibiu, Cluj, Brașov, dar și Bucureștiul, au anunțat că nu vor avea târguri de Crăciun, la Timișoara lucrurile stau total diferit.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că dacă situația medicală nu se va înrăutăți, se vor amplasa căsuțe cu bunătăți în mai multe cartiere din oraș, pentru a aduce spiritul de târg de Crăciun în Timișoara.

Integral pe stirilekanald.ro