Klaus Iohannis: E nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. Nu a trecut

 Klaus Iohannis: E nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. Nu a trecut

– Nicolae Ciucă e premier interimar. Am avut discuții cu el, ministrul Sănătății, cu Raed Arafat. E absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei.

Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenția s-a mutat pentru câteva zile pe altceva, pandemia nu a trecut. Chiar dacă avem un număr limitat de cazuri noi, astăzi am avut peste 200 de decese, spitalele sunt sub presiune.

Aceste chestiuni trebuie gestionate în continuare bine, până când se va forma un nou guvern. Sunt câteva vești bune în această zonă.

-Sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și se extinde capacitatea la ATI. Va veni prima tranșă de teste rapide care sunt deja comandate.

-Se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor pentru a primi bolnavii. Rolul nostru e să-i protejăm pe ceilalți pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de pacienții cu probleme dificile.

Voi rămâne conectat cu această zonă. Avem deja pași importanți făcuți în campania de vaccinare.

Klaus Iohannis a făcut ieri primele declarații după rezultatele alegerilor. Preşedintele a declarat că partidele de centru-dreapta vor forma o coaliție, care va putea să propună un guvern de coaliție. PSD, deși a înregistrat cel mai mare scor, va ieși din ecuație.

„Bună seara! Alegerile s-au terminat și pot să trag primele concluzii. Dați-mi voie, prima dată, să vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit din casă, ați mers la secția de votare și ați votat. Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare și fiecare vot contează!

În același timp însă trebuie să fim foarte sinceri – participarea la vot a fost redusă și este foarte clar că sunt mulți români care fie nu au primit suficiente informații despre aceste alegeri, fie sunt pur și simplu nemulțumiți, de mine, de partide, de întreaga clasă politică sau de anumite măsuri care au fost luate.

Integral pe RomâniaTV.net