PNL decide azi propunerea de premier. Rareș Bogdan: „Președintele Iohannis are ultimul cuvânt”

 PNL decide azi propunerea de premier. Rareș Bogdan: „Președintele Iohannis are ultimul cuvânt”

Liberalii se vor reuni miercuri într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional (BPN) și ar putea valida propunerea de premier.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a precizat ieri că sunt luate în calcul trei-patru nume, confirmând că unul dintre acestea este chiar Nicolae Ciucă, premierul interimar.

„Mâine vom discuta despre propunerile de premier și vom valida un nume, probabil seara – vom avea BPN în jurul orei 19.00 sau 20.00, după ce la prânz vom sta de vorbă pe propuneri. Sunt trei-patru propuneri. Nicolae Ciucă este una dintre ele, da”, a declarat Rareş Bogdan, marți. Potrivit acestuia până pe 21 decembrie, când expiră mandatele actualilor deputați și senatori, noul Parlament ar trebui să fie învestit, urmând ca până în Ajun, pe 23 decembrie, să fie vot în Parlamant pentru Guvern.

Citeste si: Klaus Iohannis sau Traian Basescu? Răspuns neașteptat al lui Victor Ponta la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Rareș Bogdan: Trebuie să avem un guvern funcțional la intrarea în anul viitor

Rareș Bogdan a mai declarat, după ședința liberalilor de marți, că noul guvern trebuie să fie funcțional la intrarea în anul viitor.

„Am primit mandat din partea președintelui României pentru a constitui o majoritate și pentru a realiza o echipă performantă care să pună în aplicare un proiect prin care să armonizăm programul nostru de guvernare, cu programul USR-PLUS și cel al UDMR.

Practic va fi o coaliție de 244-245 de parlamentari în cele trei forțe ale dreptei. Plus, ne bazăm că vom sta de vorbă și cu cei 16 reprezentanți ai minorităților naționale, deci vom avea o majoritate de aproximativ 260”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Va fi nevoie de un număr de 234 de voturi pentru a trece Guvernul în Parlament. Potrivit lui Rareș Bogdan, cel mai probabil, ținând cont de ponderea de la vot, PNL nu va putea avea mai mult de 10-11 ministere din 18.

Integral pe stirilekanald.ro