Liberalii, negocieri pe toate planurile pentru formarea unei coaliţii de guvernare. Cum se împart ministerele

 Liberalii, negocieri pe toate planurile pentru formarea unei coaliţii de guvernare. Cum se împart ministerele

Liderii liberalilor încep, joi, discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare în vederea susţinerii noului Guvern.

Negocierile încep la Cotroceni, între Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, Dan Barna, Florin Cîţu şi Ludovic Orban.

Liberalii avansează cu tratativele de coagulare a unei coaliţii după desemnarea lui Cîţu la funcţia de premier.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European. În contextul reuniunii de la Bruxelles, Klaus Iohannis a discutat marţi, la telefon, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel,

la solicitarea acestuia. Înainte de a pleca la Bruxellex, Iohannis are o întâlnire cu liderii partidelor de dreapta şi premierul anunţat de PNL, Florin Cîţu.

Odată stabilit candidatul pentru funcţia de prim-ministru, în persoana liberalului Florin Cîţu, partidele care vor forma viitoarea alianţă de guvernare pot trece la negocierile oficiale.

Chiar dacă primele discuţii între PNL, USR-PLUS şi UDMR vor avea loc joi, la Parlament, se cunosc deja câteva detalii despre viitorul Guvern, stabilite de liberali urma discuţiilor informare cu viitorii parteneri şi a discuţiilor din interiorul PNL.Miercuri, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că discuţiile se vor purta cu USR PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, informează Agerpres.

Integral pe romaniatv.net