Vești proaste pentru români! Decizia se aplică de la 1 ianuarie!

 Vești proaste pentru români! Decizia se aplică de la 1 ianuarie!

O nouă veste proastă pentru români, care este legată de bani.

De la 1 ianuarie se scumpește curentul electric, iar românii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru plata facturilor.

Mărirea facturilor la curent electric vine după ce propunerea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) de a crește tarifele de distribuție pentru toate cele opt companii de distribuție zonale a fost aprobată.

Pentru un consum de 100 de KWh pe lună, factura consumatorilor va crește cu 2 lei lunar. Nu va fi, însă, singura scumpire, o alta urmând să fie suportată de consumatori din liberalizarea pieței energiei.

Astfel, facturile vor crește de două ori la 1 ianuarie, aceeași dată fiind stabilită și pentru majorarea prețurilor din liberalizarea pieței energiei.

„Ca urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuție concesionari, ANRE a efectuat pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, conform prevederilor

Metodologiei, calculele prin care s-au stabilit tarifele de distribuţie pentru anul 2021, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de distribuţie) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2019”, arată ANRE.

Integral pe stirilekanald.ro