Guvernul aprobă proiectul de hotărâre pentru prelungirea stării de alertă. Pentru câte zile sunt valabile măsurile

 Guvernul aprobă proiectul de hotărâre pentru prelungirea stării de alertă. Pentru câte zile sunt valabile măsurile

Guvernul se reuneşte vineri în şedinţă, de la ora 10.00, pentru a a aproba proiectul de hotărâre prin care este prelungită starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând din 14 decembrie, a anunţat şeful DSU Raed Arafat.

Organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează prin ordin comun al miniştrilor.

Dacă cabina are capacitate de 20 de persoane, probabil va fi stabilit că 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Telescaunele, teleschiurile vor funcţiona la fel mai departe. În rest, toate măsurile care au fost până acum, bineînţeles cu excepţia deschiderii pieţelor, măsurile rămân la fel

cele până la 1,5, cele între 1,5 şi 3 şi peste 3”, a explicat Arafat, la finalul şedinţei CNSU care propus prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile. Potrivit acestuia, pârtiile vor fi deschise, dar respectând toate regulile în jurul lor.

Șeful DSU a făcut un apel la români să respecte măsurile de protecţie în timpul sărbătorilor de iarnă

Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. E foarte important ca persoană fiecare ce va face, ca familie ce va face.

În Bucureşti, numai în ultimele două zile, am avut număr de cazuri aproape de 2.000 două zile şi azi 1.700. Asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă.

Asta înseamnă ca toată lumea să respecte portul măştii peste tot, distanţarea, măsurile de igienă, măsurile de telemuncă sau muncă la domiciliu sau combinarea cu separarea în două grupupri a celor care merg la lucru.

De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi celor din familia dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal”, a mai afirmat Raed Arafat.

Integral pe StirileKanalD