Raed Arafat: Se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile

 Raed Arafat: Se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile

Raed Arafat, secretarul de stat în cadrul MAI, face o serie de declarații la Palatul Victoria, de la ora 19, în urma ședinței CNSU.

-A fost prezentată analiza situației, luând în considerare toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a stării de alertă pentru în 30 de zile.

-A avut loc întâlnirea online a CNSU. A fost prezentată analiza situaţiei realizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi a fost evaluată situaţia epidemiologică.

Motiv pentru care propunerea este de prelungire a stării de alertă pe încă 30 de zile, păstrând măsurile existente actualmente, adăugând o sigură măsură.

Şi anume: organizarea şi desfăşurarea activităţii operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al Economiei.

Deci activitatea se desfăşoară, dar cu o reglementare care va fi stabilită printr-un ordin comun al miniştrilor menţionaţi anterior care va stabili cum se desfăşoară activitatea de transport pe cablu.

Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil se va limita la 10. Telescaunele vor funcționa mai departe în condiții de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica la toate entitățile din stațiuni (restaurante, alte zone cu activități comune).

-Toate măsurile care au fost până acum, cu excepția deschiderii piețelor, rămân valabile.

-Ne vom axa mai departe pe măsuri zonale, acolo unde se impune. Aceste propuneri vor fi implementate, inclusiv dacă e cazul pentru carantinarea unor localități.

Integral pe romaniatv.net