Sărbătorile de iarnă vor fi mai scumpe pentru români. Cât va costa masa de Crăciun

 Sărbătorile de iarnă vor fi mai scumpe pentru români. Cât va costa masa de Crăciun

Sărbătorile de iarnă vor fi, anul acesta, mai scumpe pentru români. Carnea de porc, mâncarea preferată în orice familie,

s-ar putea să coste mai mult, din cel puţin două motive: pandemia de coronavirus şi pesta porcină.

Sărbătorile de iarnă vin pentru români cu noi scumpiri, cea mai importantă fiind la carnea de porc. Producătorii de alimente din porc au fost loviți de două ori anul acesta: de pesta porcina si de pandemie.

Pe de-o parte, kilogramul de porc tradițional s-a ieftinit, pe de alta, carnea de Mangaliță, varianta de lux a vedetei de pe masa de Crăciun, se vinde mai scump față de anii trecuți.

Aici avem produsele ce tocmai au fost scoase de la saramură, la condimente. Au stat undeva la 7-8 zile, iar acum urmează să le scoatem și să le afumăm.

Avem, după cum vedeți, cotlet, ceafă, piept, ciolane”, spun producătorii, citaţi de Ştirile Kanal D.

Sărbătorile de iarnă vin cu scumpiri la alimente pentru români Un tânăr care crește peste 200 de porci Mangalița în ferma sa din Dăbuleni obișnuia să-și vândă marfa în târgurile de Crăciun sau la magazinul propriu. Acum însă, cele mai multe cereri vin online.

A marit pretul, dar cu toate acestea, spune el, vânzările curg pe bandă rulantă, iar cele mai multe comenzi vin din diaspora: „Aceștia sunt gustoșii cârnați de Mangalița. Sunt foarte bine căutați în perioada asta, ținând cont că e perioada sărbătorilor”.

Integral pe romaniatv.net