George Simion, liderul AUR, vrea alegeri anticipate. „Națiunea română are nevoie de conducători acum”

 George Simion, liderul AUR, vrea alegeri anticipate. „Națiunea română are nevoie de conducători acum”

Liderii AUR au vorbit, vineri seara, la AlephNews, despre posibilitatea organizării alegerilor anticipate, prezidențiale sau parlamentare:

„Să nu așteptăm până-n 2024, pentru că națiunea română are nevoie de conducători acum”.

S-ar putea să avem și alegeri anticipate, prezidențiale sau parlamentare. Noi dacă nu votăm niciun guvern și cerem suspendarea lui Klaus Iohannis să nu așteptăm până-n 2024, pentru că

națiunea română are nevoie de conducători acum, nu în 2024”, a afirmat George Simion, vineri seară, la emisiunea Marius Tucă Show.

La rândul său, celălalt copreședinte al AUR, Claudiu Târziu, a venit cu explicații. „Vedem cu toții că alcătuirea Parlamentului e foarte diversă și se pot foarma majorități foarte greu și foarte fragil.

E foarte probabil să se declanșeze anticipate dacă lucrurile vor ajunge într-o tensiune mai mare în Parlament. E normal să se întâmple asta”, a declarat Târziu la postul TV.

Partidul AUR vrea să-l suspende pe Klaus Iohannis

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, formațiunea nou intrată în Parlament, a anunțat imediat după alegerile din 6 decembrie că va iniția

suspendarea președintelui Klaus Iohannis. George Simion se declară revoltat de intenția lui Klaus Iohannis de a-și numi propriul guvern, după ce a pierdut alegerile.

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, formațiunea care a obținut aproape 10 procente din voturi, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat,

susține că președintele Klaus Iohannis nu este deloc iubit de popor și acest lucru s-a văzut la votul din 6 decembrie.

Mă uit către PSD și nu înțeleg de ce nu inițiază suspendarea președintelui. Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi.

Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu

este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a declarat liderul AUR, George Simion.

Sursa: StirileKanalD