Starea de alertă prelungită de luni. Restricţiile care trebuie respectate de români

 Starea de alertă prelungită de luni. Restricţiile care trebuie respectate de români

Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, proiectul de hotărâre prin care se prelungeşte starea de alertă pe teritoriul României. 

Rămân în vigoare, printre altele, obligațiile de protecție sanitară și distanțare, restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Starea de alertă prelungită din nou. Măsura a fost introdusă în România de la 15 mai 2020, când a înlocuit starea de urgență și apoi a fost prelungită succesiv la 30 de zile.

Hotărârea pentru prelungirea stării de alertă a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial. Documentul prevede măsurile care se aplică pe teritoriul întregii ţări în următoarele 30 de zile.

Starea de alertă prelungită. Documentul votat vineri în unanimitate prevede și interzicerea reuniunilor cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private. Amenda doar pentru nepurtarea măştii e între 500 şi 2.500 de lei.

În Monitorul Oficial 1.215 din 11 Decembrie 2020 a fost publicată, vineri seară, Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României,

precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Nu sunt condiţii suplimentare introduse pentru reglementarea stării de alertă, pentru prelungirea acestei perioade după 14 decembrie, singura chestiune rămasă în analiză a fost reglementarea

transportului de persoane pe sistemul de transport cu telecabina care va fi reglementat, potrivit hotărârii de guvern, printr-un ordin de minsitru comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei”, a afirmat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, la finalul şedinţei.

Şeful DSU a făcut un apel la români să respecte măsurile de protecţie în timpul sărbătorilor de iarnă.

Integral pe romaniatv.net