Raed Arafat (şef DSU): „Nu s-a luat în considerare un lockdown total de Sărbătorile de iarnă”

 Raed Arafat (şef DSU): „Nu s-a luat în considerare un lockdown total de Sărbătorile de iarnă”

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a vorbit, marți seară, despre măsurile din perioada sărbătorilor, care ar trebui respectate de toată lumea.

Raed Arafat (şef DSU) a vorbit din nou marţi seară despre restricţiile de Sărbători. Întrebat dacă ar fi o variantă de luat în calcul cea a unei carantine naționale de două săptămâni, Raed Arafat a declarat:

„La noi nu s-a luat în considerare un lockdown total, rămân însă în vigoare măsurile care sunt acum. Există reguli care se respectă, pe lângă măsurile locale, cu acele carantinări pe care le luăm, iar rezultatele sunt foarte bune. noi nu amenințăm populația.

Eu consider că dacă se respectă aceste măsuri, putem preveni răspândirea”, a spus Raed Arafat (şef DSU).

„Știm foarte bine că mese festive de Anul Nou nu pot fi organizate. Dacă cineva organizează acasă, nu avem cum să verificăm.

Dacă vorbim de cabane închiriate, acestea, din câte știu, intră sub incidența legii. Nu e amenințare, e constatare. Aceasta este legea.

Dacă nu se vor respecta măsurile și se vor întâlni, vom avea o creștere după Anul Nou. Putem avea niște sărbători altfel, nu restrictive.”, a spus Raed Arafat (şef DSU).

Sursa: RomâniaTV.net