Se închid granițele pentru cinci săptămâni! Unde s-a luat decizia

 Se închid granițele pentru cinci săptămâni! Unde s-a luat decizia

Autoritățile olandeze au luat măsuri stricte împotriva pandemiei. Țara își va închide granițele, timp de cinci săptămâni.

Țările de Jos intră în carantină timp de cinci săptămâni. În această perioadă granițele vor fi închise.

Această măsură este cea mai dură de la debutul pandemiei. Premierul olandez a declarant că acțiunea a devenit necesară din cauza numărului mare de îmbolnăviri, care au înregistrat o creștere bruscă. Bilanţul deceselor a depăşit 10.000.

Cum au reacționat olandezii?

Premierul Mark Rutte a subliniat importanța închiderii granițelor timp de cinci săptămâni. Strigăte şi fluierături au putut fi auzite în timpul discursului său.

„Nu avem de-a face cu o simplă gripă aşa cum cred oamenii din spatele nostru”, a comentat prim-ministrul, cu referință la protestatari.

Deși populația este nemulțumită, măsurile vor intra în vigoare zilele următoare și vor dura până pe 19 ianuarie.

Ce măsuri se impun?

Cetățenii vor trebui să rămână în acase în următoarea perioadă, și să primească în vizită maximum două persoane pe zi. Premierul olandez le-a cerut tuturor să-și reducă ieşirile și să nu călătorească în străinătate.

Magazinele neesențiale, de la care fac excepție supermarketurile, magazinele alimentare și a farmaciile, vor fi închise începând de astăzi.

De miercuri, școlile se vor închide și ele. Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, vor fi, de asemenea, închise.

Sursa: KanalD.ro