Anunțul momentului. Se deschid sau nu școlile și grădinițele din România după vacanţa de iarnă?

 Anunțul momentului. Se deschid sau nu școlile și grădinițele din România după vacanţa de iarnă?

Anunțul așteptat de toți elevii și studenții români a sosit. Școlile și grădinițele din țară se vor redeschide pe data de 11 ianuarie

2021, conform Ministrului Educației, dacă numărul de cazuri de COVID-19 se va reduce.

Oficialii din învățământ afirmă că redeschiderea şcolilor este posibilă dacă va scade numărul infectărilor cu virusul COVID-19. Decizia aparţine Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Decizia cu privirea la deschiderea unităţilor de învăţământ o ia Comitetul Naţional care analizează situaţia epidemiologică de la acel moment.

Pe scurt, nu se va schimba nimic dacă numărul cazurilor de Covid-19 nu va scădea”, a afirmat Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Elevii, studenții și preșcolarii vor merge gradual în bănci și rămân valabile cele trei scenarii: roşu, verde şi galben.

„În funcţie de situaţia epidemiologică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide revenirea la şcoală în format fizic. Facem un apel la elevi, la cadrele didactice,

la părinţi, să respecte măsurile de protecţie sanitară, să fim mai precauţi, mai ales că se apropie perioada Sărbătorilor de Iarnă”, a declarat Cristian Tănase, Purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Integral pe stirilekanald.ro