Klaus Iohannis: „Din martie va fi vaccinată anti-Covid populația generală. Până în vară e posibil să scăpăm de pandemie”

 Klaus Iohannis: „Din martie va fi vaccinată anti-Covid populația generală. Până în vară e posibil să scăpăm de pandemie”

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, vineri, o vizită la Centrul național de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din

cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Dozele de vaccin vor începe să vină imediat după Crăciun. Aici la Cantacuzino s-a creat un centru special. Toate dozele vor veni iniţial de aici vor fi distribuite în ţară. Este impresionant ce s-a realizat de la ultima vizită pe care am făcut-o.

Imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare.

Despre campania de vaccinare. Dozele de vaccin nu vin toate odată. Vin în tranşe. Prima dată vine o tranşă mai mică, simbolică de 10.000 de doze care va fi administrată imediat încă în acest an.

Klaus Iohannis: „Vaccinarea este voluntară. Nu e nimeni obligat”

„Din ianuarie vin doze mai mari. Noi credem că el puțin 100.000 de doze pe săptămână sau mai mult pe măsură ce se poate vaccina mai mult.

În prima etapă va fi vaccinat personalul medical. În a doua etapă va fi vaccinat personalul esenţial. Noi credem că în martie – aprilie este faza când va fi vaccinată populația generală.

Integral pe RomâniaTV.net