Klaus Iohannis – restricții de Crăciun şi de Anul Nou. „Nu sunt facultative, sunt obligatorii!”

 Klaus Iohannis – restricții de Crăciun şi de Anul Nou. „Nu sunt facultative, sunt obligatorii!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri la vizita pe care a făcut-o la Institutul Cantacuzino, că totul este bine organizat, la modul practic,

nu teoretic, în vederea începerii vaccinării. Şeful statului a adăugat că deşi speră ca populaţia să se mobilizeze şi să se vaccineze pentru ca până în vară să putem scăpa de pandemie,

asta nu înseamnă că restricţiile nu rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou, iar ele sunt obligatorii şi nu facultative.

„Am vizitat centrul de depozitare pentru dozele care vor începe să vină imediat după Crăciun. Aici la Cantacuzino s-a creat un centru special.

Toate dozele vor veni aici şi după aceea vor fi distribuite în ţară. S-a realizat o sală cu totul nouă pentru tipul de vaccin care necesită păstrare la temperatură joasă, s-a realizat un flux de vaccin pentru personal, totul ca la carte.

Acesta e un container mostră dar poate fi replicat care poate fi folosit în zone în care nu există posibilitate. Maşinile care duc dozele de vaccin. Totul este organizat, nu teoretic, practic.

Lucrurile vor funcţiona şi imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a adăugat că din luna ianuarie vor veni alte tranşe de vaccin, după această tranşă simbolică de 10.000 de doze pe care o vom primi.

El a mai spus că vaccinarea este voluntară, însă speră ca populaţia să se mobilizeze şi să se vaccineze pentru a putea scăpa de pandemie până în vară.

Integral pe StirileKanalD