Program prelungit pentru marile magazine de Crăciun și Revelion. Care e răspunsul Guvernului

 Program prelungit pentru marile magazine de Crăciun și Revelion. Care e răspunsul Guvernului

Marile magazine cer guvernului să permită program prelungit de Crăciun și Anul Nou pentru a evita aglomerația.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România a transmis vineri Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și Direcției de Sănătate Publică (DSP) o cerere pentru prelungirea programului magazinelor în perioada Sărbătorilor, potrivit unui comunicat de presă al asociației.

Comercianții din România – supermarketuri, hypermarketuri, magazine și mall-uri – cer autorităților ca în perioadele 19-24 decembrie 2020 și 28-31 decembrie 2020, programul magazinelor să fie prelungit de la ora 21.00 până la ora 22.00.

Program magazine de Crăciun și Revelion. Risc de aglomerație la cumpărături

Solicitarea asociației vine pe fondul adoptării de măsuri suplimentare de prevenție luate în magazine, precum și ca urmare a scăderii numărului de cazuri la nivel național.

Comercianții estimează o creștere a traficului în magazine cu cel puțin 20% în zilele premergătoare Sărbătorii Crăciunului și Anului Nou și arată că

prelungirea cu o oră a programului de funcționare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori și va permite descongestionarea traficului de clienți.

Integral pe StirileKanalD