Ministrul Educației, anunț important despre școala online!

 Ministrul Educației, anunț important despre școala online!

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre orele online. Ce se va întâmpla, începând din data de 11 ianuarie.


In articol:


Ministrul Educației, Monica Anisie, a dezvăluit ce se va întâmpla în legătură cu eevii care stau la orele online fără camera video pornită.

În ordinul de ministru, elevii care stau la cursurile online fără camera video pornită și nu răspund cerințelor profesorilor pot primi absență.

Însă, dacă elevul răspunde și comunică cu profesorul, nu poate fi considerat absent la ora de curs online.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre strategia de vaccinare: „Vom intra imediat după Crăciun…”

Cursuri online
Cursuri online, reguli noi impuse[Sursa foto: PixaBay]

Articolul 14, litera f din OMEC 5.545/2020, modificat prin OMEC 6.200/2020 prevede acum că elevii “au obligația de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul

tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog. Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit.

În situația în care elevul răspunde cerințelor cadrului didactic, indiferent dacă are sau nu în funcțiune sistemul audio-video, nu i se poate consemna absența la ora de curs; excepție fac orele destinate exclusiv evaluării elevilor, la care aceștia trebuie să fie conectați audio-video“, informează Edupedu.ro.

Ordinul de ministru aduce clarificări şi cu privire la mecanismul prin care pot fi motivate absențele de la școala online:

”Absența poate fi motivată, în cazuri justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit”, se mai arată în ordinul de ministru.

Școala online continuă și după 11 ianuarie 2021

Orele s-au desfășurat online în ultimele luni și vor continua online și după data de 11 ianuarie.

Conform Ordinului nr. 3125/2020, emis de Ministerul Educației, primul semestru școlar se va încheia în data de 29 februarie.

De asemenea, elevii vor avea o altă vacanță reprezentând vacanța intersemestrială de o săptămână, va începe în data de 30 ianuarie și se va sfârși în data de 7 februarie 2021.

Sursa: KFetele.ro