Iohannis, mesajul transmis românilor la 31 de ani de la Revoluție

 Iohannis, mesajul transmis românilor la 31 de ani de la Revoluție

„Nimeni, niciodată, nu trebuie să uite că, pentru idealurile lor, românii s-au așezat în fața tancurilor.

Și de atunci, pentru totdeauna, 22 Decembrie este ziua Victoriei Revoluției Române, pe care toate generațiile trebuie să o păstreze vie în memorie și

să o onoreze cum se cuvine”, a transmis președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, la 31 de ani de la Revoluția din 1989.

„În urmă cu 31 de ani, românii au așezat piatra de temelie a României democratice de astăzi. Ei au transformat revolta, durerea și teroarea, acumulate în decenii de tiranie, în forța motrice a Revoluției anticomuniste.

Prin jertfa de sânge din Decembrie 1989, au pus capăt unui regim ilegitim și criminal, iar curajul și determinarea semenilor noștri ne-au redat nouă libertatea și demnitatea”, a transmis președintele Iohannis, la 31 de ani de la Revoluția Română.

Klaus Iohannis le-a transmis românilor un mesaj de Ziua Victoriei Revoluției Române

Nimeni, niciodată, nu trebuie să uite că, pentru idealurile lor, românii s-au așezat în fața tancurilor. Și de atunci, pentru totdeauna, 22 Decembrie este ziua Victoriei Revoluției Române, pe care toate generațiile trebuie să o păstreze vie în memorie și să o onoreze cum se cuvine.

Însă, pentru libertate și democrație, a fost plătit, în acele ceasuri de durere și revoltă, cel mai scump preț. 45 de ani de crime și cruzimi împotriva românilor, ani care au rupt legătura firească cu familia democrațiilor europene, s-au sfârșit printr-un alt șir de abuzuri.

Gloanțele și barbarismul autorităților vremii au curmat vieți și au distrus destine”, declară șeful statului.

Astăzi, în calitate de Președinte al României, mă înclin în fața sacrificiului suprem din Decembrie 1989, onorând memoria victimelor prin apărarea fermă a valorilor și principiilor democratice.

Respectul și recunoștința se îndreaptă nu doar către eroii acelor zile, ci și către urmașii lor, care poartă în suflete răni adânci. Durerea incomensurabilă a pierderii persoanelor dragi a fost dublată, în toți acești ani care au trecut de la Revoluție,

de infama incapacitate a statului de a-i trage la răspundere pe cei vinovați pentru represiunea sângeroasă”, subliniază Klaus Iohannis.

Integral pe StirileKanalD