Lockdown total Lituania, până la 31 ianuarie 2021! Ce restricții a anunțat noul Guvern

 Lockdown total Lituania, până la 31 ianuarie 2021! Ce restricții a anunțat noul Guvern

Noul Guvern din Lituania a anunțat un lockdown total, începând din data de 16 decembrie.


In articol:


Vești de ultimă oră din Lituania! Noul guvern din Lituania a anunțat că țara intră în lockdown total începând de miercuri, 16 decembrie, până la 31 ianuarie 2021.

Noile restricţii sunt impuse pe fondul creşterii incidenţei infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 şi a deceselor asociate Covid-19

Începând de pe data de 16 decembrie 2020, vor rămâne deschise doar magazinele cu produse de primă necesitate. În plus, învățământul de va desfășura exclusiv în online.

Citeste si: Câte zile libere vor avea angajații la stat de Crăciun și de Revelion. Vor fi două mini-vacanțe

De asemenea, cele trei milioane de locuitori ai Lituaniei vor avea libertate de mișcare restricționată. Lituanienii vor putea călători în afara localității doar dacă se vor deplasa la locul de muncă, la medic, la cumpărături ori la o înmormântare. Nici ieșirile în localitate nu sunt permise și se aplică aceleași reguli.

Cetățenilor li se cere, în plus, să își limiteze contactele la o singură familie sau gospodărie, pentru a evita interacțiunea și infectarea cu Covid-19.

Citeste si: Carantină prelungită în județul Ilfov. Care sunt localitățile vizate

Vineri, noul guvern instalat și condus de prim-ministrul de centru-dreapta Ingrida Simonyte, a decis impunerea restricțiilor, mai ales că țara are una dintre cele mai mari rate de incidență a infectărilor cu Covid-19.

Țara s-a aflat în lockdown parțial din luna nouembrie, însă acest lucru nu a oprit răspândirea virusului, iar Lituania a raportat 95021 de cazuri de Covid-19, numai 1921 de la ultima raportare, și 825 de decese.

Integral pe kfetele.ro