Raed Arafat, despre noua tulpină de COVID-19: „Urmează să analizăm situația…”

 Raed Arafat, despre noua tulpină de COVID-19: „Urmează să analizăm situația…”

Raed Arafat vorbește despre noua tulpină de COVID-19, apărută în Marea Britanie. Șeful DSU face declarații.

Raed Arafat vorbește despre noua tulpină de COVID-19 apărută în Marea Britanie. Conform declarațiilor șefului DSU, simptomele nu sunt diferite, însă poate avea o contagiozitate cu 70% mai mare.

Raed Arafat, despre noua tulpină de COVID-19

„Tulpina are o contagiozitate mai mare, nu înseamnă că crește șansă că cei care se îmbolnăvesc să aibă o formă mai gravă prin noua tulpină,

ea duce la simptomele de agravare pe care le are și cea predominantă, dar faptul că se răspândește mult mai reprede, e cu 70 la sută mai agresivă, normal că poate să crească brusc numărul celor infectați.

Ăsta e motivul pentru care preventiv s-au luat mai multe restricții în celelalte țări, în așteptarea unei analize mai clare. Franța a luat decizia de a închide transporturile aviaticeși feroviare până ce, în 48 de ore, să se ajungă la o analiză mai amplă.

Noi am luat decizia pe 14 zile, sunt țări care au luat pe 10 zile”, a declarat Arafat.

„Urmează să analizăm situația, dacă vedem că nu mai necesită aceste măsuri, putem renunța la ele. Reacția noastră e una normală și așteptăm să vedem care vor fi deciziile la nivel european”, a mai spus șeful DSU.

Integral pe kfetele.ro