Cum scădem riscul infectării cu COVID dacă avem musafiri la masa de Crăciun. Raed Arafat: „Să deschidem geamurile, să purtăm masca și să păstrăm distanța”

 Cum scădem riscul infectării cu COVID dacă avem musafiri la masa de Crăciun. Raed Arafat: „Să deschidem geamurile, să purtăm masca și să păstrăm distanța”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ne explică cum ar trebui să procedăm dacă avem musafiri la masa de Crăciun pentru a scădea riscul de infectare cu COVID.

Raed Arafat recomandă să ne facem sărbătorile într-un număr restrâns de persoane, de preferat doar cu cei cu care locuim în aceeași casă.

Dacă, totuși, vom avea și musafiri, șeful DSU spune că există un set de reguli pe care ar trebui să-l respectăm.

În primul rând, să aerisim cât mai des casa. Apoi, ar trebui să păstrăm o distanță față de musafiri și să purtăm masca de protecție, în afara momentului în care mâncăm, spune Raed Arafat.

Să deschidă geamurile, să aerisim. Dacă vin oameni din altă casă cu care nu stai de regulă, să se păstreze o distanță sau să poarte masca de protecție.

Sunt recomandări făcute inclusiv de OMS. Trebuie să ai mască, cu excepția momentului în care mănânci. Rămâne recomandarea de bază să nu se expună oamenii. O parte din aceste persoane pot ajunge pe mâna medicilor.

E bine să avem înțelepciune în perioada asta, să nu avem impresia că suntem mai tari decât virusul. La anul sper să reușim să ne întoarcem la normalitatea pe care am cunoscut-o până acum”, a declarat secretarul de stat la Digi 24.

Integral pe romaniatv.net