Violeta Alexandru: Alocaţiile vor creşte cu 20% la începutul anului. Vor creşte şi pensiile în 2021

 Violeta Alexandru: Alocaţiile vor creşte cu 20% la începutul anului. Vor creşte şi pensiile în 2021

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu același procent la jumătatea anului, a declarat marţi ministrul Muncii, Violeta Alexandru. De asemenea, pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40%, spune ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a dat de înţeles, într-un interviu pentru RFI, că şi pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40%, însă nu a avansat un procent clar.

Totuşi, ministrul Muncii a explicat mecanismul după care este gândită creşterea pensiilor, astfel încât să acopere mai mult decât rata inflaţiei.

Vor crește (n.r. pensiile). Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea

pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie.

Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună.

Pentru plata alocațiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creștere etapizată, pentru a putea face față bugetul acestei solicitări de dublare a alocațiilor. Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta.

A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani”, a declarat Violeta Alexandru.

Integral pe romaniatv.net