Crește salariul minim! Când va fi adoptată Hotărârea Guvernului?

 Crește salariul minim! Când va fi adoptată Hotărârea Guvernului?

Guvernul are în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, și anume o creștere cu 70 de lei brut,

de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Anunţul a fost făcut de premierul Florin Cîţu care a explicat că sindicatele ar fi dorit o creştere a salariului minim la 2.400 de lei.

Premierul Florin Cîţu şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au avut, luni, consultări cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, pe tema creşterii salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru anul 2021.

Hotărârea de Guvern privind creșterea salariului minim va fi adoptată în 30 decembrie

”La nivelul Guvernului vom decide creşterea salariul minim pe economie pentru anul viitor cu un procent care va ţine cont de argumentele reprezentanţilor sindicatelor, ai patronatelor,

precum şi de contextul economic şi social. Ne dorim să asigurăm o viaţă mai bună pentru români, având însă grijă să păstrăm locurile de muncă şi să protejăm iniţiativa antreprenorială”, a precizat prim-ministrul.

În cadrul discuţiei, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat trei scenarii referitoare la evoluţia acestui indicator salarial în 2021, rezultate ca urmare a consultărilor autorităţilor guvernamentale cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Integral pe StirileKanalD