Papa Francisc proclamă un An al Familiei în 2021

 Papa Francisc proclamă un An al Familiei în 2021

Papa Francisc anunţă un An al Familiei în 2021, consacrat locului familiei în Biserica Catolică şi susţinerii cuplurilor în vederea căsătoriei şi în dificultăţile vieţii conjugale,

în care parohiile şi diocezele sunt însărcinate să acorde o atenţie specială cuplurilor înainte şi după uniune şi să ajute familiile în criză, scrie AFP.

Papa a făcut acest anunţ în cadrul rugăciunii Angelus, duminică, la cinci ani după ce Suveranul Pontif îndemna la dragoste în familie, în ”Amoris Laetitia”.

Anul Familiei urmează să înceapă de Sfântul Iosif din Nazaret, la 19 martie 2021, şi să se încheie la 26 iunie 2022, odată cu cea de a 10-a Întâlnire Mondială a Familiilor, la Roma

Francisc a evocat îndelung, în predica sa de duminică, pe care a susţinut-o în Biblioteca palatului apostolic, la Vatican, ”valoarea educativă a nucleului familial (…), fondat pe dragoste”.

”Într-o familie sunt trei cuvinte trei cuvinte pe care trebuie să le preşuim mereu: te rog, mulţumesc, iertare”, a declarat el.

Papa i-a invitat pe creştini, într-un mesaj postat pe Twitter, să încredinţeze ”Sfintei Familii din Nazaret acest drum împreună cu familiile din întreaga lume”.

Dicasterul (ministerul) Laicilor, Familiei şi Vieţii Publice a publicat 12 propuneri, pe care parohiile şi diocezele urmează să le pună în aplicare.

Integral pe StirileKanalD