Devine obligatoriu pentru toți românii, începând cu 4 ianuarie 2021. Raed Arafat face anunțul momentului: „Indiferent de …”

 Devine obligatoriu pentru toți românii, începând cu 4 ianuarie 2021. Raed Arafat face anunțul momentului: „Indiferent de …”

Începând de luni, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății anunță că raportarea testelor rapide pentru COVID-19 va fi obligatorie în România.

Cu alte cuvinte, pe lângă testele PCR, cabinetele și clinicile, spitalele, dar și medicii de familie vor fi obligați să raporteze rezultatele testelor rapide.

Raed Arafat: „Nu țineți rezultatul până vedeți că nu mai puteți”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat pentru B1 TV că românii care se testează singuri acasă și

au un rezultat pozitiv nu trebuie să aștepte până când starea lor de sănătate se deteriorează pentru a anunța autoritățile.

Citeste si:Astrologul Mariana Cojocaru povestește despre momentele cuplite din viața ei. A fost în moarte clinică după un accident rutier și bătută de soțul ei

„Trebuie să înțelegem că un bolnav care are nevoie de terapie intensivă sau are nevoie de

oxigen nu stă acasă și acel lucru nu are nicio legătură cu testarea. Dacă erau mai multe cazuri grave, indiferent de testare, aceste cazuri ajungeau la spital.
Dacă erau mai multe cazuri care aveau nevoie de oxigen și spitalizare, indiferent de numărul testelor, ei ajungeau la spital și exercitau această presiune asupra sistemului sanitar.
Sursa: wowbiz.ro