Peste 13.000 de angajați din unitățile sanitare s-au vaccinat până în prezent. Câte reacții adverse au fost înregistrate

 Peste 13.000 de angajați din unitățile sanitare s-au vaccinat până în prezent. Câte reacții adverse au fost înregistrate

Campania de vaccinare continuă în România, iar autorităţile spun că luni imunizarea se va face în peste 90 la sută din centrele pregătite pentru această activitate.

Ultima raportare arată că, până acum, peste 13.000 de angajaţi din unităţile sanitare au primit serul. Pe de altă parte, oficialii dau asigurări că vaccinul este eficient şi ne poate proteja inclusiv de noua tulpină a virusului.

De luni, campania se va extinde în peste 90% din cele 376 de centre pregătite. Vorbim de unități sanitare în care vor fi imunizați atât angajații, cât și alte persoane care lucrează în domeniul sanitar, cum ar fi medicii de familie, medicii stomatologi, farmaciști ori studenți la medicină și angajații direcțiilor de sănătate publică.

În această perioadă a sărbătorilor sunt centre unde a continuat campania de vaccinare, cum este Spitalul Universitar din Capitală. Sunt patru centre în care se realizează imunizarea. Pe o coloană sunt angajații, iar pe alta, cei care vin din afara spitalului.

În scurt timp va începe procesul de vaccinare și la Spitalul Gerota din București, unde prima persoană care va primi serul anti-Covid este o doctoriță de terapie intensivă, o persoană care a avut infecția la începutul pandemiei, fiind atunci în stare gravă și reușind în cele din urmă să învingă boala.

Sursa : stirileprotv.ro