Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu : „S-au stabilit criteriile privind redeschiderea școlilor”

 Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu : „S-au stabilit criteriile privind redeschiderea școlilor”

Ministul educaţiei, Sorin Cîmpeanu a precizat, luni, la Antena 3, că îşi doreşte ca elevii să se întoarcă cât mai repede în bănci, însă o decizie în acest sens va fi luată cel mai probabil la finalul lunii ianuarie pentru că depinde de situaţia epidemiologică dar şi de modul în care se va derula campania de vaccinare anti-Covid-19.

Potrivit structurii anului şcolar 2020-2021, în mod normal, şcolile ar trebui să se redeschidă pe data de 11 ianuarie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, la Antena 3, că s-au stabilit criteriile în funcție de care va fi luată decizia oficială privind redeschiderea școlilor sau continuarea învățământului exclusiv online.

„Am avut azi consultări cu experți în educație, cu sindicate, cu asociațiile de părinți, cu cei care coordonează campania de vaccinare, cu Ministerul Sănătății. Am decis împreună următoarele: Ministerul Educatiei îşi doreşte deschiderea cât mai grabnică a şcolilor.

Acest lucru se va putea face în urma unei analize fundamentate temeinic. Acesta analiza se va face pe baza a doi parametri principali. În primul rând – evoluţia epidemiologică.

La mijlocul lui ianuarie vom avea datele în urma vacanţei de iarna. Un al doilea parametru este evoluţia campaniei de vaccinare şi am trimis azi în inspectoratele şcolare şi universităţi o solicitare privind disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic, nedidactic şi auxiliar, am cerut o raportare numerică cu privire la disponibilitatea personalului din învăţamânt la vaccinare.

Data limita pentru raportarea numerică este 15 ianuarie. Un alt criteriu complementar este să vedem şi deciziile altor state aflate într-o situaţie similară cu a Romaniei.

Sursa : antena3.ro