Redeschiderea şcolilor, anunţ de ultimă oră făcut de Ministrului Educaţiei

 Redeschiderea şcolilor, anunţ de ultimă oră făcut de Ministrului Educaţiei

Sorin Cîmpeanu a anunțat faptul că astăzi s-au stabilit criteriile în funcție de care va fi luată deschiderea școlilor din România.

Redeschiderea şcolilor.  Ministrul Educației a declarat la Antena 3 faptul că decizia oficială

privind redeschiderea școlilor sau continuarea învățământului exclusiv online va fi luată la finalul lunii ianuarie.

„Am avut azi consultări cu experți în educație, cu sindicate, cu asociațiile de părinți, cu cei care coordonează campania de vaccinare, cu Ministerul Sănătății. Am decis impreuna urmatoarele:

Ministerul Educatiei isi doreste deschiderea cat mai grabnica a scolilor. Acest lucru se va putea face in urma unei analize fundamentate temeinic. Acesta analiza se va face pe baza a doi parametri

principali. In primul rand – evolutia epidemiologica. La mijlocul lui ianuarie vom avea datele in urma vacantei de iarna. Un al doilea parametru este evolutia campaniei de vaccinare si am trimis azi in inspectoratele scolare si universitati o solicitare

privind disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic, nedidactic si auxiliar, am cerut o raportare numerica cu privire la disponibilitatea personalului din invatamant la vaccinare.

Data limita pentru raportarea numerica este 15 ianuarie. Un alt criteriu complementar este sa vedem si deciziile altor state aflate intr-o situatie similara cu a Romaniei.

Decizia (privind redeschiderea scolilor sau continuara invatamantului online) va fi luata cel mai probabil in ultima decada a lunii ianuarie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena3.

Redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor, însă acest lucru se va putea face după o analiză temeinică

făcută în baza a doi parametri principali. Primul este evoluția epidemiologică, iar al doilea deciziile statelor aflate într-o situație asemănătoare României.

Integral pe romaniatv.net