Redeschiderea școlilor, posibilă din februarie. Când se va lua decizia definitivă

 Redeschiderea școlilor, posibilă din februarie. Când se va lua decizia definitivă

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a afirmat că este posibilă redeschiderea școlilor după vacanța dintre cele două semestre, adică din 8 februarie. Într-o declarație pentru HotNews, Cîmpeanu a precizat că o decizie finală va fi luată spre sfârșitul lunii, în funcție de mai multe criterii.

Unul dintre acestea va fi și modul în care decurge campania de vaccinare în rândul personalului didactic, deși ministrul a evitat să precizeze dacă vaccinarea în masă a profesorilor este o condiție pentru redeschiderea școlilor.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a reiterat că rămâne probabil scenariul redeschiderii în trepte a unităților de învățământ începând cu grădinițele, continuând cu școlile primare și apoi cele gimnaziale.

Decizia redeschiderii școlilor, luată la sfârșitul lui ianuarie

Am solicitat cu termen de 11 ianuarie o situație cu toate școlile din România cu privire la riscurile, la elevii aflați în categorii de risc. Vom analiza evoluția epidemiologică împreună cu Ministerul Sănărății, cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cei îndreptățiți să se pronunțe pe acest subiect, care trebuie luat în considerare în decizie și în analiză”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Va fi luată în analiză și propunerea Consiliului Național al Elevilor legată de luarea descentralizată a deciziilor de redeschidere a școlilor, astfel încât cursurile să înceapă în școli în localitățile unde rata de infectare este mai mică de 3‰.

Deci decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie, mai probabil în cea de a treia decadă a lunii ianuarie, în funcție de evoluția epidemiologică, în primul rând, și în funcție de elementele specifice școlii. De asemenea, nu este de neglijat modul în care se va derula campania de vaccinare”, a afirmat ministrul Educației.

Sursa : fanatik.ro