Țara care nu a avut niciun caz de coronavirus, dar care poate deveni prima din lume cu toată populația vaccinată

 Țara care nu a avut niciun caz de coronavirus, dar care poate deveni prima din lume cu toată populația vaccinată

Un grup de insule din Oceanul Pacific, care formează un stat aflat între puținele din lume care nu a înregistrat niciun caz de Covid-19, ar putea deveni prima națiune cu toată populația vaccinată împotriva bolii.

Republica Palau, un arhipelag cu o populație de aproximativ 18.000 de persoane, a primit sâmbătă primul transport cu vaccinul dezvoltat de compania farmaceutică americană Moderna. Vaccinările au început a doua zi, a anunțat Ministerul Sănătății din Palau pe Twitter, potrivit CNN.

Primul transport a inclus 2.800 de vaccinuri, care vor fi administrate în două doze la câte o persoană, la distanță de 28 de zile. Angajații din domeniul sănătății, oficialii cheie și cetățenii vulnerabili vor fi printre primii care vor fi vaccinați, potrivit ministerului Sănătății.

Până în prezent, Palau nu a înregistrat niciun caz de coronavirus sau deces legat de virus, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

În ianuarie, când virusul a început să se răspândească în Asia și Pacific, Palau a fost printre primele state care au implementat controale foarte stricte la frontieră. Granițele sale au fost complet închise până în martie, iar în aprilie s-a început testarea în masă a populației.

Aceste măsuri au fost esențiale pentru controlul Covid-19, a declarat ambasadorul Palau la ONU, în luna mai.

Sursa : digi24.ro