George Simion, despre redeschiderea școlilor: „Am început să trăim într-o dictatură militară!”

 George Simion, despre redeschiderea școlilor: „Am început să trăim într-o dictatură militară!”

Liderul AUR s-a întâlnit, miercuri dimineaţă, cu ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu, căruia i-a solicitat redeschiderea şcolilor.

„Cred că am început să trăim într-o dictatură militară. Ministrul Câmpeanu ne-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide şi mâine şcolile,

dacă ar putea. Însă decizia aparţine Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Nu considerăm admisibil acest lucru şi vom merge înainte cu solicitarea noastră, pentru cei din clasele a 8-a şi a 12-a, care au examene de dat, pentru cei

din mediul rural, care nu au acces la şcoala online. O să mergem şi la CNSU, pentru dreptul fundamental la educaţie (…) Inspectoratele judeţene susţin că între 94 şi 96 la sută dintre elevi ar avea acces la învăţământ online.

Aceste date mi se par false, similare raportărilor din perioada comunistă despre producţia agricolă la hectar”, a declarat liderul AUR după discuţia cu ministrul.

AUR a cerut în mod repetat redeschiderea tuturor unităților de învățământ, înainte ca anul școlar să fie compromis, aspect susținut atât de OMS și UNICEF, cât și de Academia Română, organizația Salvati Copiii si Consiliul Național al Elevilor.

Din nou în bănci pe data de 11 ianuarie 2021

Un prim scenariu luat în calcul de Ministrul Educației ar fi ca după 11 ianuarie să se întoarcă la școală ei de la grădinițe și școlile primare și apoi școala gimnazială și învățământul preuniversitar, respectiv învățământul universitar.

Integral pe StirileKanalD