Vacanţa în Marea Britanie va fi mai scumpă după Brexit. Pentru ce veți plăti mai mulți bani

 Vacanţa în Marea Britanie va fi mai scumpă după Brexit. Pentru ce veți plăti mai mulți bani

Vacanţa în Marea Britanie va fi mai scumpă după Brexit. Veţi plăti mai mult pentru a vorbi la telefon cu cei din ţară, iar când veţi folosi cardul este posibil să plătiţi taxe suplimentare.

Mai puteţi trece graniţa cu buletinul doar până la sfârşitul lunii septembrie. După această dată aveţi nevoie de paşaport. Neschimbate vor rămâne doar tarifele la hoteluri, susţin operatorii de turism.

Odată cu intrarea în 2021, a devenit oficial divorţul Marii Britanii de Uniunea Europeană. Ceea ce înseamnă că nu se mai aplică regulile Uniunii. Turiştii români pot sta cel mult șase luni fără viză de intrare.

Ionuţ Matei, consilier pentru rezidenţă în UK: „În aceste şase luni de zile ca şi turist, nu ai voie să lucrezi, nu ai voie să studiezi şi nu ai voie să accesezi beneficiile locale. Atenţie, buletinul se mai poate folosi până la finalul lui septembrie anul acesta”.

După această dată, aveţi nevoie de paşaport. Dacă folosiţi cardul, verificaţi comisioanele, pentru ca tranzacţiile nu mai sunt acoperite de normele Uniunii Europene care limitează taxele interbancare. Aveţi grijă şi când vorbiţi la telefon. Operatorii din România nu vor mai fi obligaţi să ofere roaming la tarife naţionale.

Doi dintre cei mai mari furnizori de telefonie din ţară au anunţat că păstrează actualele tarife, până la sfârşitul lui iunie. După această dată, intra costurile pentru apelurile internaţionale.

Eduard Lovin, vicepreşedinte ANCOM: „Le recomandăm tuturor utilizatorilor români care vor călători în Marea Britanie să verifice în prealabil la furnizorul lor tarifele comerciale de roaming aplicabile”.

Sursa : stirileprotv.ro