Cod Rutier 2021. Șoferii vor fi obligați să urmeze cursuri de conducere defensivă

 Cod Rutier 2021. Șoferii vor fi obligați să urmeze cursuri de conducere defensivă

Pentru prima oară, șoferii români vor fi obligați să urmeze cursuri de conducere defensivă. Află cine va suporta cheltuielile pentru efectuarea cursurilor.

Apare în premieră în legislația din România conceptul de “conducere defensivă”. Șoferii din instituții publice, cât și cei angajați la companiile private vor urma cursuri de conducere defensivă.

Pentru anumite categorii de conducători auto, astfel de cursuri vor deveni obligatorii. Cheltuielile pentru efectuarea lor vor putea fi

deduse din impozitul pe venit al cursantului sau din impozitul pe profit sau venit al companiei la care cursantul este angajat.

Ce înseamnă condus defensiv

Cursurile de conducere defensivă au ca obiectiv pregătirea specială a conducătorilor auto în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Potrivit noilor norme care vin în completarea articolului 24 din Codul Rutier, “Cursul de formare este obligatoriu pentru conducătorii de vehicule special dotate cu semnale speciale de avertizare luminoase prevăzute la art. 32 alineatul (2).”

Direcția Rutieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va gestiona evidența conducătorilor de vehicule care au urmat cursuri în domeniul conducerii defensive. MAI va evalua anual eficiența acestor cursuri raportat la gradul de implicare al absolvenților în accidente de circulație.

Ce șoferi vor fi obligați să urmeze cursuri de conducere defensivă

Integral pe stirilekanald.ro