Cum eviți înșelătoriile când cumperi o mașină second-hand: 3 reguli esențiale

 Cum eviți înșelătoriile când cumperi o mașină second-hand: 3 reguli esențiale

Achiziția unei mașini second-hand poate fi un proces simplu și lipsit de bătăi de cap, prin care reușești, cu un buget semnificativ redus, să obții un automobil de bună calitate, de care să te poți bucura ani de zile. Totuși, acest proces se poate transforma rapid într-un coșmar, care îți poate ține luni de zile vehiculul blocat în service pe un elevator auto, pentru reparații capitale.

  1. Apelează la un specialist

Deși nu e întotdeauna cea mai la îndemână metodă de a evita înșelătoriile, solicitarea opiniei unui specialist este de departe cea mai bună cale de a evita să fii păcălit atunci când cumperi o mașină second-hand. Pentru asta poți apela la ajutorul mecanicilor dintr-un service auto, care vor face o inspecție temeinică a vehicului pe care îl aduci.

  1. Nu te încrede în fotografii

Imaginile pe care le vezi pe un site de anunțuri pot să fie reale sau pot, la fel de bine, să fie complet false, preluate din alte anunțuri, în care este vândut același model de vehicul. Astfel, un vânzător poate încerca să te inducă în eroare, postând un anunț cu fotografiile altei mașini, știind bine că dacă ai vedea fotografiile reale probabil nu ai mai fi interesat de achiziție.

  1. Nu te lăsa niciodată grăbit

Graba vânzătorului ar trebui percepută întotdeauna ca un semnal de alarmă atunci când e vorba de achiziția unui vehicul. Aceasta e o tehnică binecunoscută de manipulare, menită să te facă să lași garda jos și să-ți instaleze frica de a nu pierde o afacere grozavă.

Sursa : b1.ro