Raed Arafat, despre starea de alertă: Probabil va fi prelungită

 Raed Arafat, despre starea de alertă: Probabil va fi prelungită

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre starea de alertă. Raed Arafat nu are vești prea bune pentru români la început de an.

Acesta susține că starea de alertă va fi prelungită, întrucât medicii și autoritățile se așteaptă ca după sărbători să existe din nou o creștere a numărului de îmbolnăviri în România.

„Nu decid eu, se propune la nivel înalt. Dar, nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „E posibil să avem o creștere a numărului de cazuri“

Șeful DSU este de părere ca luna această să aibă loc o creștere a numărului de cazuri noi de infectări cu COVID-19 din cauza modului în care au înțeles unii să petreacă Sărbătorile.

Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI”, a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU este de părere că începerea vaccinării nu înseamnă încetarea problemelor cauzate de pandemie și nu este cazul nici pentru o relaxare.

Integral pe bzi.ro