Este condiționată deschiderea școlilor de dorința profesorilor de a se vaccina? Interviu cu ministrul Educației

 Este condiționată deschiderea școlilor de dorința profesorilor de a se vaccina? Interviu cu ministrul Educației

Elevii se întorc luni, 11 ianuarie, la ore, din vacanța de iarnă, însă nu și în școli. Autoritățile au decis că primul semestrul să se încheie în format online.

În tot acest timp, milioane de părinți, elevi și profesori se întreabă când vor reveni elevii în bănci și cum vor recupera toată țară materia pierdută, mai ales cei din anii terminali, care au examene peste 5 luni.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut o serie de consultări cu reprezentanții elevilor și ai părinților, iar data de 8 februarie a fost agreată pentru revenirea în școli… însă cu anumite condiții.

Urmează 3 săptămâni de învățământ online, începând cu data de 11 ianuarie până în 29 ianuarie. Apoi, așa cum am declarat, ne dorim cu toții să deschidem semestrul 2 în format fizic. Acest lucru se va întâmpla sub rezerva evoluției epidemiologice. Știm cu toții, după vacanța de iarnă sunt necesare 14 zile pentru a vedea evoluția ratei de infectare, deci ajungem la jumătatea lunii ianuarie, vom avea aceste date. De asemenea, vom avea raportările numerice cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ pentru vaccinarea anti covid, tot la jumătatea lunii ianuarie, mai exact pe 15 ianuarie, după amiază, orele 16.00.

În funcție de aceste două elemente, în funcție de analiza măsurilor luate de alte state care se confruntă cu situații asemănătoare și în funcție, foarte important, de raportările care au ca obiect estimările numărului de elevi aflați în situație de risc pentru neîncheierea mediilor aferente semestrului 1, din cauza dificultăților înregistrate pe parcursul procesului de predare învățare online, se va lua această decizie de către reprezentanții Ministerului Educației, care vin cu realitățile din educație, și cei cu competențe în domeniul medical, campania de vaccinare și Comitetul Național pentru Situații de Urgență.” – a spus ministrul Educației la Știrile Pro TV.

Sursa : stirileprotv.ro