Ce rol va juca Biserica în campania de vaccinare anti-COVID. “Nu există o ceartă cu ştiinţa”

 Ce rol va juca Biserica în campania de vaccinare anti-COVID. “Nu există o ceartă cu ştiinţa”

În timp ce imunizarea merge conform planificării, broșuri cu date despre vaccinul împotriva COVID-19 vor fi împărțite în bisericile din țară pentru a-i ajuta pe credincioși să înțeleagă.

Preoții vor primi informații de la specialiștii Centrului de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea și le vor împărtăși enoriașilor. Mai mulți prelați au anunțat și ei că se vor vaccina.

Broșura conține 18 pagini cu informații legate de vaccin și va fi trimisă episcopiilor din întreaga țară. Enoriașii vor afla ce vaccinuri sunt pe piață și cum oferă imunitate organismului.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: ”Impactul este pe măsură. Așa cum știm, preoții, Biserica, beneficiază de o foarte bună vizibilitate în spațiul public. E important așadar ca în acest spațiu public să circule o informație oficială, o informație verificată institutional”.

Broșura a ajuns deja la toate cultele religioase din țară. Atenție însă, ea nu va fi distribuită direct credincioșilor, ci va fi studiată mai întâi de preoți.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/brosuri-despre-vaccinul-anti-covid-19-in-bisericile-din-tara-niciodata-n-a-existat-o-cearta-intre-stiinta-si-biserica.html