Ce salariu avea Nicolae Ceaușescu! Adevărul despre banii pe care îi încasa liderul PCR

 Ce salariu avea Nicolae Ceaușescu! Adevărul despre banii pe care îi încasa liderul PCR

FANATIK îți spune ce salariu avea Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al țării, condamnat la moarte în urma evenimentelor din 1989. De altfel, despre banii pe care îi încasa acesta au existat de-a lungul timpului mai multe legende. 

În cele din urmă, un fost ministru de finanțe chiar din perioada comunistă a dezvăluit adevărul despre salariul pe care îl lua în fiecare lună cel mai iubit fiu al poporului, așa cum a fost poreclit.

Culmea, deși a fost acuzat că trăia în lux și țara a văzut la puține momente după Revoluție mai multe imagini care să confirme acest lucru, Nicolae Ceaușescu era de râsul lumii într-un top al veniturilor pe care le aveau președinții de țară.

„Ceaușescu avea 12.000 de lei salariul și 3.000 de lei de indemnizație de conducere. În total, 15.000. Asta era net ce primea el în plic. Aproape 800 de dolari. Era cel mai mic salariu din lume de președinte.

Și, bineînțeles că, de la el, pornea câte o mie, câte o mie, în jos, funcțiile respective. Adjunctul meu mi-a trecut la președintele României 20.000 de lei. După aceea, prim-ministrul 19.000 de lei, vice prim-ministrul 18.000 de lei, ministrul 17.000 ș.a.m.d. Deci toată lumea câștiga în funcție de președinte”, a povestit Gigea momentul.

Sursa : fanatik.ro