La școală SÂMBĂTA! Anunț de ultimă oră pentru elevii din România! Cum se face școala în 2021!

 La școală SÂMBĂTA! Anunț de ultimă oră pentru elevii din România! Cum se face școala în 2021!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații extrem de importante despre cum intenționează să organizeze anul școlar în 2021.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, așteaptă luni „o raportare” a numărului de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe semestrul I din cauza „dificultăților înregistrate în procesul de predare online”.

Ore de recuperare a materiei pierdute

În funcție de amploarea rezultatului, va trebui să stabilim măsuri remediale, a spus ministrul, duminică seara, referindu-se inclusiv la ore de

recuperare a materiei pierdute, care vor trebui să se desfășoare fizic, cu prezență față în față, elev-profesor.

„Va trebui să fie o recapitulare sintetică, cât se poate de eficientă și oricum particularizată la ceea ce a pierdut elevul. Profesorul poate că a predat, dar indicatorul relevant este ceea ce a reușit elevul să asimileze. Deci, diagnostic, obținut prin evaluări, prin simulări, după care, văzând pierderile și locul acestor pierderi, se intervine cu acțiuni remediale personalizate. E nevoie de fiecare cadru didactic”, a punctat ministrul.

Citeste si: Breaking news: Ministrul Educației a anunțat când se redeschid școlile! Care este data

Sorin Câmpeanu spune că „acțiunile remediale” ar trebui organizate de îndată ce începe semestrul al doilea și de îndată ce va fi posibilă prezența fizică în școli.

„Dacă nu vom avea o prezență fizică posibilă, va fi o mare, mare problemă”, a subliniat ministrul. El a spus însă că, optimist din fire, „nu vrea să ia în calcul scenariul” unei școli exclusiv online.

„Tocmai de aceea, mi-am autolimitat dreptul de a introduce în online școala românească dincolo de 8 februarie”, a spus Sorin Cîmpeanu, dar a recunoscut că nu exclude cu totul acest scenariu.

Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta

„După orele normale, vor trebui organizate acțiuni de recuperare, aceste acțiuni remediale, deci după ore. Va fi un volum de ore mai mare, evident. Pentru elevi e un efort mai mare, pentru profesori un efort mai mare, care va trebui să fie plătit.

Dacă este nevoie de organizare la nivelul zilei de sâmbătă va decide fiecare cadru didactic, în funcție de volumul pierderilor pe care îl va identifica. Poate este suficient să vii cu două-trei ore în fiecare zi”, a detaliat ministrul educației.

Integral pe kanald.ro