Rusia a început testele clinice ale unui vaccin anti-Covid administrat într-o singură doză

 Rusia a început testele clinice ale unui vaccin anti-Covid administrat într-o singură doză

Rusia a început luni testele clinice la vaccinul “Sputnik Light”, care se injectează înr-o doză unică şi este menit să prevină mai rapid izbucnirea de noi focare de boală, precum şi ratele înalte de mortalitate asociate noului coronavirus, relatează EFE.

Potrivit Centrului Gamaleia, 150 de voluntari participă la primele teste ale “Sputnik Light” în trei laboratoare din Moscova şi Sankt Petersburg.

Ministerul rus al Sănătăţii a autorizat începerea testelor pentru a determina siguranţa şi protecţia imunologică a vaccinului, proces care se va încheia la sfârşitul lui 2021.

Spre deosebire de “Sputnik V”, care trebuie administrat în două doze la interval de 21 de zile, “Sputnik Light” conţine o singură doză.

Directorul centrului Gamaleia, Aleksandr Gintsburg, a explicat că siguranţa vaccinului în doză unică este “demonstrată”, dar că trebuie încă studiată eficacitatea sa în rândul persoanelor în vârstă.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/international/rusia-a-inceput-testele-clinice-ale-unui-vaccin-anti-covid-administrat-intr-o-singura-doza.html