Vești proaste. Transfuzia de plasmă nu are, de fapt, vreun beneficiu asupra pacienților grav bolnavi de COVID-19

 Vești proaste. Transfuzia de plasmă nu are, de fapt, vreun beneficiu asupra pacienților grav bolnavi de COVID-19

Testarea clinică internațională a tratamentului cu plasmă provenită de la pacienții vindecați de COVID-19 a fost oprită la pacienții cu forme grave de Covid și care au nevoie de terapie intensivă pentru că nu are vreun beneficiu asupra lor. Asta arată un studiu de ultimă oră.

Decizia luată de liderii testului REMAP-CAP (Randomized Embedded Multifactorial Adaptive Platform for Community-acquired Pneumonia) a venit după o analiză inițială a peste 900 de participanți grav bolnavi de la ATI a căror stare nu s-a îmbunătățit după tratamentul cu plasmă bogată în anticorpi prelevată de la oameni care s-au recuperat după boala pandemică, scrie Hotnews.

”Nu au existat dovezi ale unui prejudiciu asociat cu administrarea de plasmă convalescentă” (și) studiul continuă să recruteze pacienți spitalizați cu COVID-19 care sunt moderat bolnavi, dar care nu sunt în terapie intensivă, au spus oamenii de știință care conduc studiul într-un comunicat.

”Este plauzibil din punct de vedere biologic ca pacienții care nu produc anticorpi la momentul terapiei cu plamă convalescentă și acei pacienți cu virus în exces să beneficieze mai mult decât alții. Analizele noastre suplimentare vor explora acest lucru”, a spus Manu Shankar-Hari, unul dintre conducătorii studiului.

Sursa : antena3.ro